Wijnkeuring

 

Te keuren wijn aanleveren  (bij ons is dat op de dag zelf even voor aanvang van de keuring)

1 blanco schone fles 0,75ltr liefst geen ziel afgesloten met plastic( champagne) dop die niet te diep vast zit.

2 wijn zo goed mogelijk op juiste temperatuur  is kamertemperatuur  ( dus let op dit geldt voor alle wijnen ook wit en rosé)

3 belangrijk welke druivensoorten zijn verwerkt, druivensoorten alleen vermelden als er meer dan 10% in zit.

4 fles inleveren met tijdelijk  makkelijk te verwijderen etiketje met touwtje of elastiekje – met naam(wijngaard)-  klasse – verwerkte druivensoorten  op de middag zelf zijn definitieve etiketten voorradig – nummer wordt toegekend  op moment van inlevering

5 Wijnklasse indeling

Wedstrijdklassen
druiven (WD)
druiven droog
WDD1 droog wit
WDD2 droog rosé
WDD3 droog rood
druiven medium
WDM1 medium wit
WDM2 medium rosé
WDM3 medium rood
druiven dessert
WDZ1 dessert wit/goud
WDZ3 dessert rood
druiven overig
WDB mousserend *)

vruchten (WV)
vruchten droog
WVD1 droog wit
WVD2 droog rosé
WVD3 droog rood
vruchten medium
WVM1 medium wit
WVM2 medium rosé
WVM3 medium rood
vruchten dessert
WVZ1 dessert wit/goud
WVZ3 dessert rood
vruchten overig
WVB mousserend *)

overig (WO)

 

WOA aperitiefwijn *)
(geen type sherry)
WOS wijn type sherry *)
WOC cider en perry
WOH mede *)
WOV melomel *)

 

 

 

Voorbeeld etiket:   kun je downloaden en dan bv openen met   Gimp , in Gimp leeg A4 aanmaken en daar dan in plakken       (voor tijdelijk etiket bij deelname nummer naam invullen)

 

deelnamekeuringetiket1

Mocht iemand verbeteringen of aanvullingen hebben – laat dan even een reply achter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *