Excursie wijngaarden 28-7-2018

Op zaterdagochtend waren de deelnemers om 10.30 aanwezig bij de Kas van Hans en Koos – ivm met de warmte heeft Hans ons eerst een rondleiding door de kas gegeven het is leuk om de verschillende soorten te zien en hoe deze zich in de kas gedragen. Daarna hebben we koffie gedronken met een puntje taart. Ondertussen werden ervaringen uitgewisseld en vragen beantwoord.

Daarna togen wij naar het volkstuin complex van Stefano in Berkel een prachtig stukje natuur in de randstand met ruim 200 honderd tuintjes. De wijngaard ligt helemaal achteraan en wordt gezamenlijk onderhouden. Er staan 300 planten van verschillende soorten de meeste opgekweekt uit stek – Er staan wat bijzondere soorten tussen zoals o.a. baron. Na de bezichting en een hoosbui hebben we eerst de champagne van Stefano geproefd en wat wijnen van Koos en Hans . We zaten heerlijk in het zonnetje op het mooie complex ze hebben het daar goed voorelkaar.

De deelnemers waren Ton Kaay, Erik de Groot, Ton vd lubben, Dick Plantinga Andre Plantinga Peter Kramer Thomas v Duijn Ben v Vliet Hans Roelandse

Gastheren Stefano Romijn Koos Vonk Hans vd Does


	

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.